Narodno pozorište u Noći Muzeja


FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintFriendly

15. maja 2010. god. građani Subotice su imali prilike da konačno steknu uvid u unutrašnji izgled budućeg Narodnog pozorišta.

Noć muzeja je privukla zainteresovane Subotičane da obiđu pozorište na gradilištu i prošetaju u unutrašnjosti ovog još uvek nezavršenog megalomanskog objekta. Prisutni stručnjaci su posetiocima gradilišta objasnili kako će da izgledaju prostorije kroz koje su ih sprovodili. Na prvom spratu je za to vreme prikazivan slajd šou budućeg izgleda fasade pozorišta, odnosno opcije koje su za sada u izboru jer se zapravo još uvek ne zna kakav će da bude konačan izgled pozorišta.

Kasa Jožef, predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta je u svom govoru optimistički izrazio nadu da ćemo se u još većem broju ponovo okupiti 2012. god. na prvoj predstavi novog nam pozorišta.

 

Gradonačelnik je još ranije otkrio da su pre nekoliko nedelja vođeni razgovori sa glavnim projektantom na temu smanjenja cene izgradnje zgrade Pozorišta za oko 5 miliona evra. Jedino ostaje nejasno na koji način će da se smanji i onako predimenzionisani objekat koji apsolutno odudara od ostalih zgrada iz okruženja i narušava izgled zaštićenog gradskog jezgra Subotice.

Slike zgrade pozorišta iznutra možete videti ovde.