Seminar o korišćenju georeferenciranih podataka


FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintFriendly

U prisustvu 32 polaznika iz 17 organizacija civilnog društva iz 12 gradova Vojvodine 12. juna u Subotici je održan trening seminar pod nazivom «Prikupljanje i razmena georeferenciranih podataka». Seminar je organizovan u okviru projekta «Održive metode upravljanja malim jezerima i nekomercijalnim ribnjacima».

Različite aspekte primene besplatnih alata za prikupljanje i prikazivanje prostorno definisanih podataka izložili su Miloš Brkljačić, iz Centra za informacije o biološkoj raznovrsnosti iz Beograda i Milan Đurić, iz organizacije HabiProt iz Beograda. Dr Gabor Mesaroš iz udruženja Protego informisao je polaznike o projektu, prezentirao upitnik o jezerima i pozvao učesnike na saradnju i zajedničku akciju na planu evidentiranja malih vodenih površina u Vojvodini.

Iz diskusija i rezultata evaluacionog upitnika, koji su polaznici popunjavali na kraju seminara, pokazalo se da postoji značajna zainteresovanost organizacija civilnog društva da se uključe u organizovano prikupljanje podataka sa terena.